IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Kültür ve Sanat Dünyası > Edebiyat Kulübü

Edebiyat Kulübü Edebiyat Dünyasına Dair Tüm Konulara Bu Başlık Altından Ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12.Temmuz.2023, 22:16   #1
Durumu
Çevrimiçi
Dem
Umrumdışı...
 
Dem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Agatha Christie Kimdir?

Agatha Christie, 20. yüzyılın en ünlü İngiliz yazarlarından biridir ve polisiye edebiyatın en tanınmış isimlerinden biri olarak kabul edilir. 15 Eylül 1890 tarihinde İngiltere'nin Torquay şehrinde doğan Christie, gerilim dolu romanları ve kurgusal karakterleriyle dünya çapında büyük bir okuyucu kitlesine ulaşmıştır.
Christie, ilk romanı "The Mysterious Affair at Styles"ı 1920 yılında yayımladı ve bu eseriyle kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Romanın ana karakteri olan dedektif Hercule Poirot, Christie'nin en ünlü ve sevilen karakterlerinden biridir. Poirot, zekâsı, analitik düşünme yeteneği ve detaylara olan hassasiyetiyle birçok suçun çözülmesine yardımcı olmuştur.
Christie'nin diğer tanınmış dedektif karakteri ise Miss Marple'dır. Miss Marple, sakin bir İngiliz köyünde yaşayan yaşlı bir kadındır ve olayları basit bir gözlem yeteneğiyle çözebilme yetisine sahiptir.
Agatha Christie, kariyeri boyunca 66 roman, 14 kısa hikâye koleksiyonu ve birçok oyun ve senaryo yazdı. Eserleri 100'den fazla dilde yayımlandı ve dünya genelinde 4 milyardan fazla satış rakamına ulaştı. "On Küçük Zenci" (And Then There Were None) adlı romanı, Christie'nin en çok satan ve en tanınmış eserlerinden biridir.
Christie, kendine özgü entrikaları, sürpriz sonları ve gizemli atmosferiyle polisiye edebiyatın ustalarından biri olarak kabul edilir. Eserleri, edebi değerinin yanı sıra toplumsal ve psikolojik sorunlara da değinir. Agatha Christie, 12 Ocak 1976 tarihinde hayatını kaybetse de, eserleri hâlâ okuyucular tarafından büyük bir ilgiyle takip edilmektedir.

Dem adlı kişinin imzası
Umrumdışı ツ

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Seri Katil Mary Bell kimdir Dem Hayatın İçinden 0 11.Temmuz.2023 16:22


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.