IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Haber Dünyası > Ekonomi Haberleri

Ekonomi Haberleri Gündem Oluşturan Ekonomi Dünyasındaki Gelişmelere Bu Başlık Altından Ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04.Ekim.2023, 11:42   #1
Durumu
Çevrimdışı
 
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Bitcoin Mucidi Yıllar Sonra Dirildi: Gizemli Twitter Hesabı Gerçek Satoshi M



Esrarengiz Satoshi Nakamoto adlı hesabın yıllar sonra Twitter’da tekrar gönderi paylaşması kripto para piyasasının gündeminde büyük yankı uyandırdı. Söz konusu hesap 5 yıl sonra sosyal medyaya geri dönerken yaptığı paylaşım, “Satoshi geri mi döndü?” söylemleri dahil olmak üzere spekülasyonlara neden oldu.

Son paylaşımını 2018 yılında yapan Twitter hesabı, yeni paylaşımıyla saatler içerisinde 5 milyondan fazla görüntülenme alırken çok sayıda takipçi kazandı.

Nakamoto yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin bir yüklem (önerme) makinesidir. Önümüzdeki aylarda izahnamede açık bir şekilde belirtilmeyen farklı alanları keşfedeceğiz. Bu alanlar Bitcoin’in parçalarıdır ve oldukça önemlidir. Bu fikirlerin bazılarına ilk yıllarda ele alınmıştı ve şimdi açıklama zamanı.

Hesabın kime ait olduğu bilinmezken gerçek Satoshi olma ihtimali neredeyse sıfır olarak olarak görünüyor. Bitcoin mucidi Nakamoto’nun en son bıraktığı iz 2011 yılında gönderdiği bir mail olmuştu.

Daha önce de birçok insan gerçek Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etmişti ama bu söylemlerin tümü asılsız çıkmıştı. Bu hesabın da kendine Bitcoin mucidiyim diyen Craig Wright’a ya da bağlantılı kişilere ait olduğu düşünülüyor.

Hesap gerçek Satoshi ise ne olur?

Öte yandan Satoshi’nin gerçekte ortaya çıkmış olma ihtimali kripto para yatırımcılarını oldukça korkuttu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından genellikle “emtia” olarak nitelendirilen Bitcoin’in arkasında bir kişinin olması onu menkul kıymet tanımına itebileceği düşünülüyor.

Ayrıca Satoshi’nin elinde bulundurduğu 25 milyar dolarlık varlıktan ve merkeziyetsizliği sarsacağından dolayı ortaya çıkması istenmiyor. Söz konusu hesabın gerçek olması durumunda Bitcoin’de büyük bir düşüş yaşanabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak



  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yıllar Sonra Ayrıldığınız Büyük Aşkınız Sizi Düğününe çağırsa? Ayışığı EylulSohbet IRC Paylaşımları 5 17.Aralık.2023 23:02
'Kurtlar Vadisi' oyuncusu Cahit Kayaoğlu yıllar sonra ilk kez görüntülendi! İşte son DeepSilence Magazin Haberleri 1 29.Eylül.2023 11:03
Coinbase Dünyanın En Büyük Bitcoin Sahibi: İşte Satoshi ile Eşdeğer Milyarlık Rezervi DeepSilence Ekonomi Haberleri 0 25.Eylül.2023 09:55
Yüksek miktarda biriken hesabı ödedikten sonra akıldan geçenler DeepSilence IRCMedya Sözlük 0 22.Eylül.2023 12:27
Google hesabı nasıl silinir? yaSmin İnternet Dünyası Haberleri 0 13.Temmuz.2023 15:12


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.