IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Kadınlar ve Erkekler Dünyası > Erkekler Kulübü > Erkek Moda Trendleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.Eylül.2023, 11:10   #1
Durumu
Çevrimdışı
 
DeepSilence - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Neden Tüm TikTok Erkek Giyim Fenomenleri Tişörtlerini Kırpıyor?

Neden Tüm TikTok Erkek Giyim Fenomenleri Tişörtlerini Kırpıyor?
TikTok'ta yükselen akım erkek giyim influencer'larının tişörtlerini ya da gömleklerini bel kısmından kırptığını gösteriyor. Neden? Kişiselleştirme, proporsiyona göre ayarlama ve biraz #SlutBoySummer havası.

Hamza Abou Ammo, tişörtlerini kırpma fikrini ilk olarak küçük yaşlardan beri kendisi de bu işi yapan eşinden almış. Ammo, kendi tişörtlerinin 1.80'lik bedenine tam oturmadığını düşünüyordu - çok uzunlardı - bu yüzden daha az giyilmiş tişörtlerinden bazılarını birkaç santim keserek denemeye başladı. Ne kadar iyi göründüklerine çok şaşırdı. Los Angeles'ta yaşayan pazarlamacı Ammo, "Vücuduma çok daha iyi oturdu," diyor. "Pantolonuma kıyasla belime oturduğu yeri seviyorum. Daha iyi bir görsel çekiciliği var. Fark ettiğim en büyük şey, gövdemin bacağıma oranını nasıl değiştirdiğiydi."

Ammo bugün gömleklerinin çoğunun kırpılmış olduğunu söylüyor - bazıları sadece makasla kırpılmış ve etek ucu olduğu gibi bırakılmış, diğerleri ise yakadan etek ucuna yaklaşık 54 cm'lik uzunluğuyla tam istediği noktaya kadar profesyonel olarak diktirmek için bir terziye götürülecek. Ayrıca kadın gömlekleri (örneğin Target'tan atletler veya Uniqlo'dan keten kısa kollu gömlekler) satın aldığı da bariz çünkü bunlar genellikle daha iyi (yani daha kısa) bir uzunluk sunuyor. Yaklaşık 113.000 takipçisinin bulunduğu TikTok sayfasında evde tişörtlerin nasıl kırpılacağına veya nasıl şekillendirileceğine dair ipuçları paylaşıyor.

TikTok'un erkek giyimi merkezli köşelerinde yeterince zaman geçirirseniz, tişörtünüzü kırpmanın son aylarda popüler bir akım haline geldiğini göreceksiniz. Bu aşamada, fikir kendi meta içerik evrenini ortaya çıkardı: nasıl yapılırlar, kıyafet ilhamı slayt gösterileri ve elbette şakalar, komiklikler... Moda arama motoru Lyst'e göre, son altı ayda erkekler arasında "cropped shirt" aramaları %40, "cropped tops" aramaları %46 ve "cropped jumpers" aramaları %55 arttı. TikTok'un yaratıcısı Ethan Glenn'in de belirttiği gibi, kırpılmış tişörtler kronik olarak online olan erkek giyim meraklılarının birkaç takıntısını tatmin ediyor: fetiş sınırında bir oran ve uyum kaygısı, "kişisel" veya "bireysel" stil fikrine bağlı DIY ve kişiselleştirmenin popülerliği ve şu anda pazarda (Aimé Leon Dore'nin Ralph Lauren benzeri pazarlamasının öncülüğünde) zirveye ulaşan 1980'lerin spor salonu tarzı havası...

Glenn, "Kış ve sonbaharda biraz daha kısa kesilmiş bir kazak giymek ve onu biraz daha yüksek pantolonlarla eşleştirmek biraz daha kolay," diyor. "Ancak yazın bunu başarmak daha zor. Yüksek belli bir pantolon sıcakta giymek için rahat değil, ancak bunu daha kısa boylu bir gömlekle telafi edebilirsiniz - hatta bir çift naylon şortla (yani spor şortuyla) bile giyebilirsiniz."

Glenn'in de belirttiği gibi, tüm bunlar - saçma ama dikkat çekici büyük gömlek-küçük pantolon ve küçük gömlek-büyük pantolon tartışması gibi - sosyal medyadaki orantı söylemine dahil oluyor . Skinny jean ve geniş paça arasında sonsuz bir sarkaç salınımında sıkışıp kalmamızın nedeni de bu. Bu yüzden cropped tişörtler, bir bakıma Balenciaga ve Yeezy tarafından savunulan 'boxier', 'baggier' siluetlerin bir güncellemesi, ancak şimdi moda sohbetine de hakim olan Depop vintage havasıyla çok daha içli dışlı. Glenn'e göre, kırpılmış bir tişört ve düz ya da bol bir pantolon, sevilen kapüşonlu ve şortlu sonbahar kıyafetinin sıcak havadaki eşdeğeri; her gün gördüğümüz bir şeyin beklenmedik, geliştirilmiş yeni bir etkinin kilidini açan küçük bir değişiklikle yeniden yorumlanması. Artık bazı markalar tişörtlerini kırpılmış olarak üretiyor.







KAYNAK: INTERNET HABER


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Erkek Modası Neden Devamlı Uzayın Keşfiyle İlgileniyor? DeepSilence Erkek Moda Trendleri 0 07.Eylül.2023 23:40
Tiktok mu insanLarı SaLak yaptı, SaLakLar mı Tiktok La Ortaya Çıktı? Haje EylulSohbet IRC Paylaşımları 1 31.Ağustos.2023 09:06
Minimalist stil giyim Sanem Kadın Moda Trendleri 0 25.Ağustos.2023 14:55
Vücut tipine göre giyim önerileri... Sanem Kadın Moda Trendleri 0 15.Ağustos.2023 13:45
Göbekli kadınlar için giyim tüyoları Sanem Kadın Moda Trendleri 0 03.Ağustos.2023 17:05


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.