IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Kültür ve Sanat Dünyası > Sinema Kulübü > Film Önerileri


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree2Beğeni
  • 2 Post By Sanem

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.Kasım.2023, 15:10   #1
Durumu
Çevrimdışı
 
Sanem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Sonbaharda izlenebilecek filmler

Sonbaharda izlenebilecek filmler

Sonbaharın kendini hissettirdiği zamanlara geldik. Hava tam film izlemelik...







  • Küçük Gün Işığım
    Hoover ailesinin yol hikayesini konu alan film tam anlamıyla sonbahar için biçilmiş kaftan. Küçük, akıllı bir güzellik yarışmasında garip kaçabilecek kızları Olive'in tüm hayali ülkenin öteki yakasında düzenlenecek bir güzellik yarışmasına katılmaktır. Eski bir minibüse atlayarak yola çıkan aile, bu yolda bir aile olmanın ne demek olduğunu yeniden keşfedecektir.

    1 / 13

  • Marilyn'le Bir Hafta
    Sir Laurence Olivier, efsanevi yıldız Marilyn Monroe ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller'ı merkezine alan film, asistan Colin'in gözünden Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını anlatıyor.

    2 / 13

  • Koku Bir Katilin Hikayesi
    18. yy Fransa'sında geçen olaylar mistik, erotik ve gerilim verici birçok öğeyi barındırıyor. Kitaptan uyarlanan film mutlaka izlenmesi gerekenler arasında.

    3 / 13

  • Kızarmış Yeşil Domatesler
    1991 yılının bir hayli ses getiren prodüksiyonlarından olmuştur. Halbuki basit ama etkileyici konusuyla, bir yaşlılar evinde dostlukları filizlenen iki kadını temel alır. Huzurevinde son derece sevimli, bir hanımla tanışan Evelyn, onun ilginç hikayelerini dinlemeye ve zaman içinde yepyeni bakış açıları kazanmaya başlar. Ninny Threadgood adındaki bu kadın, ona 1920'lerde yaşamış iki genç kadının benzersiz dosluklarını anlatmaktadır. Whistle Stop'da yaşayan Idgie ve Ruth birbirinden farklı karakterlerde olsalar da çok iyi anlaşan iki arkadaştır. Orijinal adı "Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe" olan bu enteresan film, sade ama kalıcı yapımlardan...

    4 / 13

  • Rusya'dan Sevgilerle
    1963'te çekilen Bond serisinin ikinci filmidir. James Bond rolünde ilk film Dr. No'da olduğu gibi yine Sean Connery başrolde. Filmin büyük bir kısmı İstanbul'da geçmektedir. Ayrıca bir zamanların ünlü treni Orient Express de filmin geçtiği mekanlardan biridir. Nostaljik zaman yaşamak isteyenlere için harika bir film.

    5 / 13

  • Tiffany'de Kahvaltı (1958)
    Audrey Hepburn'un kendi sesinin yer aldığı "Moon River" şarkısı bugüne kadar birçok sanatçı tarafından söylenmiştir. Şarkıyı yeninden seslendiren Morrissey kendi coverında Audrey Hepburn'ün filmdeki ağlama seslerine yer vermiştir.

    6 / 13

  • Vertigo
    Fransız yazarlar Pierre Boileau ve Thomas Narcejac'ın 1954'te birlikte yazdıkları D'entre les morts adlı romandan uyarlanan filmi Alfred Hitchcock yönetmiş, başlıca rollerini James Stewart, Kim Novak ve Barbara Bel Geddes paylaşmışlardır. Zamansız klasiklere giren film kesinlikle izlenilmeli.

    7 / 13

  • Paris'te Son Tango
    Sinema tarihinin en tutku dolu filmlerinden biri olarak gösterilen film yağmurlu günler için harika bir seçim.

    8 / 13

  • Cesaretin Var mı Aşka? (2003)
    Birbirlerinin en iyi arkadaşları olan Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyunu, yetişkinlik dönemlerinde de sürdürürler. Korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır bu oyun. Cüretkar hünerlerini ortaya koyarak birbirlerini yenmeye çalışırlar. Sophie'nin Polonya kökenli olduğu için ırk ayrımı yapan çocuklarca tacizi ve Julien'in hasta annesi ve sorunlu babası nedeni ile yaşadıkları, her ikisini birbirlerine daha da fazla yakınlaştırır. Bu oyun aracılığı ile sık sık birbirlerinin acılarını dindirmek için çaba sarf ederler. Ancak bir açıdan bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimalleri gerçeğini savuşturuyor da olabilir.

    9 / 13

  • Aşk Denizi (1989)
    Al Pacino'nun polis dedektifi canlandırdığı film aşkı bambaşka bir şekilde ele alıyor. Hitchcock stilinde bir aşk hikayesini işleyen filmin adı Tom Waits'in ve bestecisi Phil Phillips'in Twilights adlı grubunun Sea Of Love adlı şarkısından geliyor.

    10 / 13

  • Sing in Rain (1956)
    Film kendi içinde sessiz sinema dönemindeki değişen oyunculuk kavramına ve sessiz sinemadan sesli sinemaya geçiş dönemini müzikal olarak ele alır. Gelmiş geçmiş en iyi müzikaller arasında yer alır.

    11 / 13

  • Before The Rain (194)
    Bosna savaşı sırasında geçen film, başta birbiriyle alakasız gibi gözüken üç ayrı öyküden oluşmaktadır. "Kelimeler", "Yüzler" ve "Fotoğraflar" başlıklarını taşıyan bu öyküler sonunda birbirleriyle kesişirler.

    12 / 13

  • Karamel ( 2006)
    Beyrut'ta yaşayan beş kadın aşk, evlilik, eşlik edilebilecek bir birliktelik, dostluk, iş aramak gibi konu başlıkları ile bir araya gelirler. Bu kadınlar bir güzellik salonunda buluşur her şeyden konuşurlar. Hatta bu birkaç farklı nesilden kadınları içeren sohbetlerdir.

    13 / 13






  Alıntı ile Cevapla
Alt 09.Kasım.2023, 08:42   #2
Durumu
Çevrimdışı
 
Kurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Cevap: Sonbaharda izlenebilecek filmler

Kasımda aşk başkadır.
Tam zamanı izleyin.
Kasım ayı geçtikten sonra daha izlenmiyor


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden Sanem Tatil ve Seyahat 0 20.Eylül.2023 22:45
Sonbaharda gidebileceğiniz kamp alanları Sanem Tatil ve Seyahat 0 14.Eylül.2023 12:43
Sonbaharda vücudunuzda olabilecek 7 şey ve nedenleri Sanem Cilt Bakımı 0 07.Eylül.2023 20:43
Sonbaharda sağlıklı beslenme Sanem Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 08.Ağustos.2023 19:49
Bu filmler aslında çok farklıymış! Sanem Sinema Kulübü 0 03.Ağustos.2023 18:04


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.