IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Bilim, Teknoloji, İnternet ve Oyun Dünyası > İnternet Dünyası Haberleri

İnternet Dünyası Haberleri İnternet Dünyasına Dair Tüm Haberlere Bu Başlık Altından Ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01.Eylül.2023, 17:00   #1
Durumu
Çevrimdışı
 
yaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Google uyardı: Bu uygulamaları hemen kaldırın!

Popüler uygulamaları taklit eden bazı sahte uygulamalar tespit edildi. Google kullanıcıları bunları kaldırmaları konusunda uyardı.

Google Play Store büyük bir mecra ve içerisinde her çeşit uygulamayı barındırıyor. Bu nedenle burada sadece insanlara faydalı olmak isteyen geliştiriciler değil, kötü amaçlı geliştiriciler de uygulamalarını yayınlıyor. Son günlerde Google, bu geliştiricilerden ikisini daha fark etti ve neyse ki sorun büyümeden önledi. Ancak siz bu uygulamaları önceden yüklediyseniz hemen şu an silmelisiniz.


Google, iki uygulamayı kara listeye aldı


İki sahte mesajlaşma uygulaması, Telegram ve Signal’e benzeyecek şekilde tasarlandı. Ancak Google, verilerinizi çalabilecek kötü amaçlı uygulamalar olduğunu öne sürerek bunlarıGoogle Play Store’dan kaldırdı. Söz konusu iki uygulama Signal Plus Messenger ve FlyGram adlı uygulamalar. İlki Play Store’da dokuz aydan fazla bir süre aktifti ve Google onu kaldırmadan önce yaklaşık 100 bin kez indirildi.


Bu sahte mesajlaşma uygulamalarından herhangi birini yüklediyseniz Signal, uygulamayı kaldırmanızı ve bunu yapmadan önce hesabınızın bu uygulamalarla bağlantısını kestiğinizden emin olmanızı öneriyor. Signal Plus, hem gönderilen hem de alınan mesajları ve hatta uygulamayı kullananların rehberine kadar erişebilir.

Bu nedenle, bu tip uygulamalar için yalnızca resmi uygulamalara güvenmelisiniz. Ayrıca hesabınıza yeni, bilinmeyen cihazların erişmediğinden emin olmak için Bağlı Cihazlar listenizi birkaç ayda bir kontrol etmeye devam etmelisiniz. Hem Telegram hem de Signal, gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamaları olarak geçtiği için bu gizlilik bir şekilde tehlikeye atılırsa insanların üzülmesi işten bile değildir.

Sahte mesajlaşma uygulamalarından herhangi birini cihazlarınıza yüklediyseniz, en azından mevcut cihazınızdan silmeniz ve bilinmeyen cihazları veya eski cihazları Signal ve Telegram hesaplarınızdan kaldırdığınızdan emin olmanız gerekmektedir. Google Play Store’dan kaldırılmış olmasına rağmen her iki uygulama da geniş bir topluluk tarafından fark edilmemeye devam etti.

shiftdelete


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
hemen şimdi öğrenebileceğiniz bir şey olsa bu ne olurdu? Haje EylulSohbet IRC Paylaşımları 4 30.Ağustos.2023 12:22
Türkiye’de en fazla kullanılan sosyal medya uygulamaları belli oldu Sanem Bunları Biliyor musunuz? 0 09.Ağustos.2023 18:23
Sanal gerçeklik teknolojisinin gelecekteki gelişimi ve potansiyel uygulamaları Dem Serbest Kürsü 0 24.Temmuz.2023 22:11
Dünya Meteoroloji Örgütü uyardı: Bazı ülkelerde sıcaklık rekorları kırılabilir Mehmet Hava Durumu Haberleri 0 18.Temmuz.2023 09:45
Hemen saç yapınızı kontrol edin! Kalp krizinin en erken ve sinsi belirtisi... Sanem Sağlık Haberleri 0 13.Temmuz.2023 13:43


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.