IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Kültür ve Sanat Dünyası > Kitap Kulübü > Kitap Alıntıları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24.Temmuz.2023, 17:08   #1
Durumu
Çevrimdışı
Dem
Umrumdışı...
 
Dem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Jane Eyre / Charlotte Bronte

"Jane Eyre," Charlotte Brontë tarafından yazılan klasik bir romandır ve ilk olarak 1847'de "Currer Bell" takma adıyla yayımlanmıştır. Bu roman, İngiliz edebiyatının en büyük eserlerinden biri olarak kabul edilir ve çeşitli filmlere, tiyatro oyunlarına ve televizyon dizilerine uyarlanmıştır.
Hikaye, yetim bir genç kız olan Jane Eyre'in yaşamını takip eder. Ebeveynlerinin ölümünden sonra acımasız teyzesi ve kuzenleri altında zorlu bir yetişkinlik geçiren Jane, sonunda kız çocukları için bir hayır kurumu olan ünlü Lowood Okulu'na gönderilir. Burada zorluklarla karşılaşsa da eğitim alır. Bir süre sonra Jane, okulda bir öğretmen olur ancak hayatında bir değişiklik isteyerek, gizemli Edward Rochester'ın sahibi olduğu Thornfield Malikanesi'nde öğretmenlik yapmaya başlar.
Thornfield Malikanesi'nde Jane, öğrencisi Adele ile yakın bir bağ kurar ve toplumsal statülerindeki farka rağmen Mr. Rochester'a karşı bir çekim hisseder. İkisi arasında karmaşık ve duygusal bir ilişki gelişir. Ancak Thornfield Malikanesi'ndeki sırlar, mutluluklarını tehdit eder ve Mr. Rochester'ın geçmişiyle ilgili gerçekler ortaya çıkar.
Daha fazla ipucu vermeden, roman toplumsal sınıf, ahlak, aşk ve bağımsızlık gibi temalara odaklanır. Jane Eyre güçlü ve kararlı bir karakterdir ve toplumsal normlara meydan okurken kendi yolunu bulmaya çalışır.
Bu roman, kadının bağımsızlık ve özsaygı arayışını tasvir etmesi bakımından döneminin ötesindeydi ve güçlü anlatımı ve etkileyici karakterleriyle sevilen ve süregelen bir edebi eser olmuştur. Charlotte Brontë'nin "Jane Eyre"si hala okuyuculara ilham verir ve edebiyat dünyasına önemli bir katkı olarak kalmaya devam eder.

Dem adlı kişinin imzası
Umrumdışı ツ

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.