IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Kültür ve Sanat Dünyası > Kültür ve Sanat

Kültür ve Sanat Kültür ve Sanat Dünyasına Dair Tüm Konulara Bu Başlık Altından Ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26.Temmuz.2023, 13:43   #1
Durumu
Çevrimdışı
 
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Erzurum’da milyonlarca yıllık fosiller sergilenecek



Erzurum’da bulunan Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi, Türkiye’nin dört bir yanından 250 bin birey ve 10 bin türden oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Bu koleksiyonlar üzerinde yapılan bilimsel araştırmalarla birlikte müze, açılışının yaklaştığı günleri saymaktadır.

Atatürk Üniversitesi tarafından biyoçeşitlilik uygulama ve araştırma merkezi bünyesinde yer alan müzenin kurulumu tamamlanma aşamasındadır ve yaz döneminde açılması planlanmaktadır. Müzede, Türkiye’nin dört bir yanından 60 yılda toplanan 250 bin birey ve 10 bin türden oluşan koleksiyon özenle muhafaza edilmektedir. Ayrıca müzede dev mamut, dinozor ve balina replika koleksiyonları yanı sıra çeşitli bitki, böcek, memeli hayvan, sürüngen, balık ve milyonlarca yıl öncesine ait fosiller de sergilenmektedir. Müzenin hedefi, üniversitenin öz kaynağı olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın desteğiyle yüksek düzeyde bilimsel araştırmalar yapmak, biyoçeşitliliği korumak ve eğitim alanında topluma katkı sağlamaktır.

Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Gültekin, hortumlu böcekler üzerinde tür çeşitliliği ve taksonomik araştırmalar yaptığını belirtmiştir. Ayrıca bu böceklerin ekosistemdeki rollerini ve yeni türlerin isimlendirilmesini araştırmaktadır. Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi Kurucu Müdürü Gültekin, araştırma merkezi ile müzenin birlikte işlev görmesi için tasarlandığını ifade etmiştir.

Doğu Anadolu, Türkiye ve komşu ülkeler dahil olmak üzere uluslararası işbirliğiyle ülkemize ait bilimsel materyalleri modernize etmek amacıyla Atatürk Üniversitesi’nin 60 yıl boyunca biriktirdiği koleksiyonları bir araya getirdiklerini söyleyen Gültekin, müzede özellikle böcek ve bitki koleksiyonlarının bulunduğunu belirtmiştir. Ayrıca müzede Türkiye’ye ait fauna ve flora elemanlarının sergileneceği eğitim üniteleri bulunmaktadır. Müze, hem araştırmacılara hizmet sunmayı hem de ana sınıfından tüm öğrencilere ve toplumun her kesiminden insanlara bilgi sağlamayı amaçlamaktadır. Müze, şimdiden deneme amaçlı öğrenci gruplarını kabul etmeye başlamıştır.


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
erzurum, fosil, sergi


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yapay zekalı sevgililere milyonlarca dolar harcanıyor: Uzmanlar nedenlerini tartıştı Sanem Bilim Dünyası Haberleri 0 18.Temmuz.2023 16:30
Erzurum Kalesi (Türkiye, Erzurum) Hasan Genel Kültür 0 17.Temmuz.2023 18:07
Kayseri’de bu yılki kazılarda 7,5 milyon yıllık zürafa kol kemiği bulundu Sanem Kültür ve Sanat 2 16.Temmuz.2023 19:13
Üç Kümbetler (Türkiye, Erzurum) Hasan Genel Kültür 0 13.Temmuz.2023 14:10
Tortum Şelalesi (Türkiye, Erzurum) Hasan Genel Kültür 0 12.Temmuz.2023 18:54


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.