IRCMedya

Geri Git   IRCMedya > IRCMedya.Com - Kültür ve Sanat Dünyası > Dijital TV Kulübü > Netflix


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08.Ağustos.2023, 20:06   #1
Durumu
Çevrimdışı
 
Sanem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Paradise filmi (2023) konusu nedir?

Paradise filmi (2023) konusu nedir?

Yeni Netflix filmi Paradise, olası karanlık geleceğimize dair bilim kurgu öykülerini sevenler için birebir.




Netflix’in 2023 yapımı yeni filmi Paradise (Cennete Yakın) Alman menşeili, distopik bir hikaye içeriyor. Film, insanlığın sürekli bir ilerleme ve yenilik peşinde koşarken karşılaştığı ahlaki, etik ve toplumsal sorunları ele alıyor. Ancak daha önce Black Mirror izlediyseniz ve çok sevdiyseniz, buradaki distopya ürkütücülüğü dozu sizi pek tatmin etmeyebilir.

İnsanlığın önce doğayı, sonra da Tanrı’yı yenme çabalarının ardından geldiği nokta olarak, ölümsüzlük fikrinin üzerine kurulu bir hikaye Paradise. Nihayet ölümsüzlüğün formülü bulunmuştur. Bu başkalarının hayatından çalmak, ya da satın almak anlamına da gelse, elbette dünya tarihinin gidişatını kökünden değiştiriyor.

Paradise filmi (2023) konusu

Filmde AEON adında bir şirket, DNA uyumu olan insanlar arasında yaş transferini mümkün kılar. Bu teknoloji, zenginlerin daha uzun yaşamalarına olanak tanırken, fakirler ve göçmenler bu sistemin yakıtı haline gelir. Öyle ki, genç yaşlarda onlarca yılını satarak birkaç gün içinde yaşlananlar ve bu yılları satın alıp gençleşen zenginler arasındaki tezat, filmde çarpıcı bir şekilde sunulurken, hikayenin akışında “ben olsaydım ne yapardım?” diye sorduğumuz anların sayısı oldukça fazla.

Distopik filmler evreninde çıtayı arşa çıkaran Black Mirror, ister istemez benzer konulara rastladığımızda kıyas konusu oluyor. Bu açıdan bakıldığında Paradise, teknolojinin ahlaki ve etik sınırlarını sorgulama amacı güderken, bazı noktalarda kendi potansiyelini tam olarak kullanamamış bir film olarak kalıyor. Senaryonun bazı kısımları göze batacak ölçüde vasat, kurgu ile ilgili eleştiriler de çok. Ancak bu eksikliklere rağmen, filmi izlerken sıkılmıyor, hatta bazen derin düşünmelere dalmış buluyoruz kendimizi.

Teknolojinin karanlık yüzü

Yapay zeka dünyayı ele geçirecek mi, Elon Musk bizi uzaylılara satacak mı diye dertlenirken bu film, aslında teknolojik gelişimle birlikte insanlığın kendisini nereye sürüklediğine dair bir hikaye daha izlemek isteyenlere hitap ediyor. İnsanın sürekli büyümeye, gelişmeye olan takıntısı üzerine kurulu hikayelerden biri olarak öne çıkan Paradise, insanlığın kendi değerlerinden, ahlaki yargılarından ve hatta insanlığından uzaklaşmasını sorgulayan bir yapım. Kendi “sürümümüzü” yükseltirken, teknolojik olarak kendimizi, bedenimizi geliştirirken ahlakımızı korumamız mümkün mü?

Sonuç olarak, Netflix'in bu yeni yapımı, modern dünyanın ve teknolojik gelişmelerin getirdiği ahlaki ve etik sorunlara dikkat çekiyor. Belki mükemmel bir senaryo veya kurgu beklenmemeli, IMDB puanı da şimdiden 6,3 gözüküyor, ancak film, konusuyla ve ele aldığı kavramlarla düşündürmeyi başarıyor. Ölüm, yaşam, teknoloji ve insanoğlunun bu üçlü arasındaki yerini sorgulamak isteyen herkes için bir akşam seyirliği olarak önerilir.


  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Bu filmi izledin mi? Sitare Forum Oyunları 11 08.Kasım.2023 17:34
4. Haftanın Tartışma Konusu : Coğrafya Kaderimiz midir ? Dem Haftanın Tartışması 4 12.Ağustos.2023 23:43
3. Haftanın Tartışma Konusu : Göç ve Mülteciler Dem Haftanın Tartışması 4 01.Ağustos.2023 23:52
2. Haftanın Tartışma Konusu : Zamanı Yönetmek mi, Zamanın Sizi Yönetmesine İzin Vermek mi? Dem Haftanın Tartışması 13 31.Temmuz.2023 20:54
1. Haftanın Tartışma Konusu : Türkiye’nin gerçek gündemi sizce ne olmalı? Dem Haftanın Tartışması 21 23.Temmuz.2023 13:57


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.